Kip of Ei, Online winkel of Winkel?

By 28 november 2016Nieuws, Voorpagina

Kip of Ei, Online winkel of Winkel?

door Pascal van der Laan

 

Wat was er het eerst, de kip of het ei? Deze vraag kunnen we ons ook stellen in de wereld van winkels. De online winkel of de winkel.

De eerste online winkels ontstonden vanuit (goed draaiende) fysieke winkelketens, die investeerden in een online omgeving – want daar was immers wel een zekere behoefte. Eerst zagen we dit als een extra dienstverlening, maar tegenwoordig een bittere noodzaak. En als u het mij vraagt een leuke en uitdagende noodzaak om aan te werken! Zie bijvoorbeeld deze inleiding tot Onlife in het AD van vandaag, in het kader van het nieuwe boek van Wijnand Jongen. Onlife; een online leven.

Maar terug naar de online winkel en winkel, en wie er het eerste was. In de huidige markt ontstaan ook eerst (goed draaiende) online winkels waar van uit een fysieke winkel wordt geboren. Hoewel  het resultaat voor de klant hetzelfde is – die heeft betaald en heeft het product in handen – is de route en daarmee het proces er naar toe anders. Het borgen, beheren en optimaliseren van deze processen is een pré om te leveren in de huidige markt, maar zeker ook om voorbereid te zijn op de markt die komt. Onlife. Richt uw Onlife intelligente bedrijfsprocessen in samen met eXtropy en wees voorbereid op dat wat komt!

Filosofeert u graag mee over de impact van de vervaging van grenzen tussen ‘online en offline’ en ‘realiteit en virtuatliteit’? Klik eens door naar dit online manifesto dat gepubliceerd staat op de website van de Europese Commissie. Ik wens u veel inspiratie!