Gelezen: Sinterklaas besteedt meer dan 1 miljard online

By 5 december 2016Nieuws, Voorpagina

Gelezen door Bo Korrel op Logistiek.nl van 1 december 2016.
Wij citeren:

Sinterklaas besteedt meer dan 1 miljard online

 

Sinterklaas heeft e-commerce omarmd. De bestedingen van de goedheiligman passeren dit jaar voor het eerst de magische grens van 1 miljard euro.
Sinterklaas besteedt tussen 1 november en 5 december gemiddelde 250 miljoen euro per week.  liggen. Voor de totale Sinterklaasperiode komt de omzet daarmee uit op 1,26 miljard euro. Dat betekent een groei van 35% ten opzichte van de online omzet van 933 miljoen euro in dezelfde periode in 2015.

Dit blijkt uit een onderzoek van Thuiswinkel.org in samenwerking met PostNL. Komende week zijn er 3.800 pakketbezorgers van PostNl op pad, dat zijn er zeshonderd meer dan op een normale bezorgdag. Om alle pakketten op tijd bij de mensen te krijgen, zijn ook maandag pakketten bezorgd. In de avonduren zijn pakketbezorgers eveneens in touw

Aankopen via mobiel stijgt

Uit het onderzoek blijkt ook dat Sinterklaas steeds vaker zijn aankopen doet via mobiele telefoon. Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel: “Ons onderzoek wijst uit dat in de Sinterklaasperiode zo’n 12% van de online aankopen via een smartphone is gedaan, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van de 7% van vorig jaar.”

Economen van ING schatten dat circa een op de drie sinterklaascadeaus online wordt gekocht.  ING stelt verder vast dat de Sint het dit jaar aflegt tegen de Kerstman. Volgens onderzoeksbureau GfK kwam Sinterklaas nog als winnaar naar voren, al is zijn voorsprong op de Kerstman opnieuw kleiner geworden.

 

Door Peter de Weerd op 1 dec 2016 Logistiek.nl