Gelezen: Picnic: landelijke dekking met 5 dc’s en 70 hubs

Gelezen op Logistiek.nl van 28 maart 2017.
Wij citeren:

Picnic: landelijke dekking met 5 dc’s en 70 hubs

Picnic werkt toe naar een landelijke dekking. Dit moet gebeuren met 5 distributiecentra en 70 hubs. De expansie wordt gefinancierd door een kapitaalinjectie van 100 miljoen euro.

Picnic wil de komende drie tot vijf jaar in het hele land boodschappen gaan bezorgen. In stedelijk gebied wel te verstaan. De elektrische autootjes zijn minder geschikt om efficiënt in te zetten op het platteland.

Nieuwe logistieke aanpak

Picnic wil de komende jaren naast de twee dc’s die het nu heeft, in Nijkerk en Utrecht, nog drie openen. Het dc in Utrecht werd medio maart in gebruik genomen.

Het groeigeld van 100 miljoen, dat de online supermarkt krijgt van de beleggingsfondsen NPM Capital, De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci moet ervoor zorgen dat er binnen nu en drie jaar in totaal vijf distributiecentra komen, en 70 hubs. Het elektrische wagenpark moet groeien tot 2.000 bezorg-autootjes, waarmee Picnic meteen het grootste elektrische wagenpark van Nederland heeft. Deze nieuwe logistieke structuur biedt werk aan 10.000 mensen.

Eigen supply chain bouwen

Logistiek manager Frederik Nieuwenhuys licht de plannen dinsdag toe na afloop van de persconferentie waar Picnic het grote nieuws over de kapitaalinjectie van 100 miljoen bekend maakte: “We willen een eigen logistieke structuur ontwikkelen, los van Boni. We leunen nu nog op de logistiek van Boni, die afhankelijkheid wordt minder. Straks staat er een volle vrachtwagen van Coca Cola bij ons voor de deur. We bouwen aan een eigen supply chain. We moeten alles vanaf nul opbouwen – een enorme berg werk.”

Nieuwe bezorgwagens

Nieuwenhuys denkt dat Picnic snel kan opschalen. De productie van nieuwe bezorgwagens staat dat niet in de weg. “De chassis worden in Frankrijk gemaakt en in Nederland onder onze coördinatie verder afgebouwd. We hebben nu een wagentje van drie lagen hoog en van vier.” Ook hier is Picnic nog volop in ontwikkeling. Ze produceren dus niet teveel wagentjes tegelijkertijd omdat nieuwe inzichten het ontwerp beïnvloeden. “Er rijden er nu bijna 100 rond, eind van dit jaar zijn dat er 300. We hebben dus een vlootmanager nodig”, aldus Nieuwenhuys.

Hij wil van de voertuigen connected vehicles maken en de wagentjes voorzien van slimme technologie. Autonoom rijden in de toekomst behoort tot de mogelijkheden. “Het zou kunnen maar is nog ver weg. We volgen de ontwikkelingen met belangstelling. Mensenhanden blijven wel nodig voor de bezorging en het retour halen van emballage en plastic.” Picnic werkt met een slimme ritplanning, op afstand is alles te volgen. Nieuwenhuys laat het dashboard op zijn smartphone zien. “We zitten op schema. De gemiddelde afwijking is een paar minuten. 99 procent wordt binnen een marge van twintig minuten bezorgd. Dat wordt ongelofelijk gewaardeerd door klanten.”

Groei in stappen

Eind 2017 verwacht Picnic uit te komen op 100 miljoen omzet. Daarmee halen ze het nog niet bij de online omzet van Ah.nl, die ook veel in B2B doet, wel komen ze in de buurt van Jumbo. Nieuwenhuys geeft aan dat het model van PicNic substantieel anders is. “Picnic groeit stap voor stap. We zijn actief in een kleiner aantal steden dan andere supermarkten. De distributie schaalt op per stad, als ik voldoende klanten heb, kan ik die wagentjes rendabel laten rondrijden. Het is vrij snel efficiënt te krijgen.”

Nieuwenhuys geeft aan dat het zeker een paar jaar zal duren voordat Picnic ook echt winst eruit kan halen. “We zijn een lerende organisatie met een klein team en veel jonge mensen in dienst. Stagiaires die leiding geven aan 100 man is bij ons geen uitzondering. We hebben maar één medewerker met logistieke ervaring. We zijn een klein bescheiden winkeltje die met de kapitaalinjectie van 100 miljoen euro lekker kan gaan doorgroeien.”

Pick up points geen optie

Nieuwenhuys gelooft niet in pick up points. Boodschappen zijn zwaar, je moet dan altijd nog zelf tillen, dat is geen service volgens Nieuwenhuys. “Een pick up point is maar een paar uur per dag heel druk. Dat is niet economisch, terwijl er wel twee man op zitten. Hoe de logistieke structuur van Picnic er nu precies uit komt te zien, waar de nieuwe distributiecentra komen, wil Nieuwenhuys niet zeggen. Wel noemt hij als logische plekken de omgeving Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Den Bosch.

Landelijke uitrol Picnic

Picnic voegt met ingang van april nieuwe bezorggebieden toe: Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn. In diezelfde maand gaat de websuper ook van start in Ede, Veenendaal en Bennekom. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. In de loop van dit jaar volgen nog tien tot vijftien nieuwe steden, waaronder Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer.