eXtropy hoofdsponsor van baancompetitie “Future Series by eXtropy” voor jeugdwielrenners

By 15 november 2017Nieuws, Voorpagina

Wielervereniging AR&TV De Adelaar lanceert een nieuwe baancompetitie voor jeugdrenners: De “Future Series by eXtropy”. Samen met IT -bedrijf eXtropy heeft de Apeldoornse wielervereniging deze competitie in het leven geroepen. Het primaire doel is om jeugdrenners op een competitieve manier kennis te laten maken met alle aspecten van het baanwielrennen. De eerste wedstrijdronde vindt op zaterdag 25 november plaats op de Omnisport wielerbaan in Apeldoorn.

AR&TV De Adelaar Future Series by eXtropy

 

Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek”. Aan het woord is Hans van Bon, baancoördinator van De Adelaar. Hij geeft aan dat er behoefte is aan dergelijke competitie. “Het baanwielrennen is in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg op mondiaal niveau. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan gaan rijden. Om te zorgen dat de jeugd een degelijke basis krijgt besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen. De “Future Series by eXtropy” is dan ook een logische volgende stap om deze lessen in de praktijk te brengen”.

 

De nieuwe competitie start dit jaar in Apeldoorn en bestaat uit vijf wedstrijdrondes, waarbij alle onderdelen van het baanwielrennen aan bod komen. “Het is de bedoeling dat deze competitie uitgroeit tot het baanevenement voor jeugdrenners in binnen- en buitenland”, aldus Guido Willemsen, directeur van IT-bedrijf eXtropy. “Dit jaar gaan we starten met de competitie maar we hopen op dusdanig veel enthousiasme bij de renners dat we het volgend jaar verder kunnen uitbouwen. Als specialist in procesautomatisering onderkennen we het belang van een goede opleiding en een professionele aanpak waarbij enthousiasme de drijfveer is. Dit is ook de reden dat we ons als hoofdsponsor willen verbinden aan dit evenement”.

Jeugdrenners in de leeftijd tussen de 10 en 14 jaar met een wedstrijdlicentie kunnen zich inschrijven voor deze competitie op de site van de KNWU.  De wedstrijden worden gehouden op zaterdag 25 november, 2, 9 en 16 december en afgesloten met de finale op 6 januari in het Omnisport, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn.  Aanvang 10:00 uur.

 Meer informatie op: www.adelaar.org

One Comment