Onze expertise

Expo

EXPO: Optimaliseer uw processen

Veranderingen doorvoeren in een organisatie stuit meestal op weerstand. Toch zijn deze veranderingen noodzakelijk om uw organisatie te verbeteren entoekomstbestendig te maken. Wij zijn van mening dat veranderingen het beste functioneren wanneer ze vanuit de organisatie zelf komen. eXtropy ontwikkelde daarom eXpo, een methodiek die vanuit alle facetten binnen uw bedrijf acteert en zo de noodzakelijke veranderingen rechtstreeks vanuit uw organisatie zelf laat komen.

EXPO?

EXPO staat voor ‘EXtropy Proces Optimalisatie’ en is een praktische aanpak voor het verbeteren van processen. Door workshops met mensen uit uw organisatie verbeteren we complete processen, stap voor stap. Uw mensen, die dagelijks met deze processen te maken hebben, geven ons tijdens deze workshops waardevolle input. Zij kennen de knelpunten en verbeterpunten als geen ander en bottom-up veranderingen hebben een breed draagvlak vanuit de organisatie. Iedere keer zien wij dat deze aanpak echt werkt.

De werkwijze

Tijdens de EXPO workshops met uw medewerkers passen wij onder andere de volgende ‘best practice’ technieken toe zoals: Lean, Six Sigma, Theory of Contraints en Total Quality Management.

Deze gebruiken wij -waar van toepassing- voor de optimalisatie van de processen in uw organisatie. In de workshops bepalen we de producten, (her)definiëren we de processen en bovenal: brengen we knelpunten in kaart, inclusief de bijbehorende kernoorzaken.

Het hefboomeffect

Na het identificeren van de kernoorzaken verbeteren we de processen. We pakken we dan de knelpunten aan die snelheid en/of kwaliteit van de processen vergroten. Hierbij zoeken we naar zogenaamde “hefboompunten”, verbeterpunten die een positief effect hebben op de prestaties van uw organisatie. Vervolgens wordt de besturing ingeregeld. Dit zijn activiteiten die u helpen de processen in controle te houden zodat u een optimaal resultaat van het proces bereikt.

EXPO: bewezen effectief

Verbeteringsslagen maken in bestaande organisaties is geen eenvoudige taak. Wij zijn ons hier van bewust en hebben met die ervaring dan ook het antwoord voor uw organisatie. Onze aanpak met EXPO is effectief dat is in de afgelopen jaren bewezen. Reeds vele bedrijven zijn u al voor gegaan en hebben aangetoond concrete resultaten te boeken met deze methodiek.

We nodigen u graag uit voor een persoonlijke ontmoeting om u verder inzicht te geven in onze methodiek en hoe dat voor uw organisatie zou kunnen werken.

De eXpo Business Architecture heeft ons inzicht gegeven in gebieden die we nog niet eerder hadden ontdekt.

Artikelen en Whitepapers over de eXpo Business Architecture

Praktijkvoorbeelden

Bij een grote retailer uit Zaandam hebben we de Business Process Management methodologie geïmplementeerd om er voor te zorgen dat er een betere aansluiting ontstond tussen de business en de ICT initiatieven. Door de interne business consultants op te leiden tot process georienteerde intermediars, ontstond de mogelijkheid voor deze marktleider om snel en effectief op marktveranderingen in te spelen.


 

Bij een grote logistieke dienstverlener is de methodologie gebruikt om inzicht te krijgen in alle processen om te zien waar zogenaamde gaps zaten en efficiency gewonnen kon worden. Door de analyse en aanbeveling van onze consultant kon er sneller gereageerd worden op proceswijzigingen en werkte afdelingen onderling beter samen.